Tips och råd

Löptik på utställning

2016-04-14 17:28 #0 av: Mysisa

Jag tänkte ha premiär på min utställningskarriär om 10 dagar men nu har naturligtvis lilla fröken fått för sig att börja löpa.
Löpet startade för 2 dagar sen så det är ganska stor risk att hon är i höglöp just vid utställningen (hennes första löp så jag kan inte räkna ut mer exakt än att jag tror).
Så, jag vet att man FÅR ställa löptikar. Men är det nån hemlig oskriven regel att man bör låta bli? 
Kommer alla hanhundsägare titta snett på mig?

Anmäl
2016-04-14 17:33 #1 av: Lizelda

Jag har haft med löptikar utan problem, tänk bara på att de blöder så det kan komma i både päls och överallt annars.

"Be proud of your scars, they're proof of a fight you never lost."

HundarBortskänkes, Ridsport, AkvariefiskFurry Paws

Bloggar om min assistanshund på Tassa Bredvid

Anmäl
2016-04-14 17:34 #2 av: Elverpige

Som hanhundsägare har jag inga problem alls med att folk tar med sina löptikar, men det brukar uppskattas om man inte står precis utanför ringen när det är hanar inne i den Glad

Anmäl
2016-04-14 17:38 #3 av: Mysisa

#1
Blodet tror jag inte kommer vara något större bekymmer faktiskt. Hon blöder väldigt sparsamt och tvättar sig mycket noggrant.  Tror som sagt hon kommer att vara i höglöp just då så några större mängder blod bör det inte komma.
Sen är hon korthårig merle så även om hon skulle få nån fläck blod på sig så är det knappt märkbart.
Jag tänker mer på omgivningen och alla hanhundar som kommer att vara där. Det är en inomhus utställning så jag kan inte hålla mig i utkanten tills det är min tur direkt.

Anmäl
2016-04-14 18:07 #4 av: tillowin

Jag har ställt ut löptik ett par gånger. Ärligt talat så brukar jag inte tala om att jag har löptik, de flesta skulle inte märka det om jag inte sa det! (Inte så att jag undanhåller förstås, men inte "ur vägen, löptik!" om du förstår vad jag menar :P )

Tycker dock att man ska visa hänsyn så gott det går och hålla tiken en bit ifrån ringen fram tills hanarna är bedömda, min ligger oftast och myser i sin bur så då är det ju inga problem, vi sitter lite längre bak bara. Men ja, inte springa omkring så mycket med tiken och inte ha henne precis bredvid ringen, eller parkera just intill en unghane eller så, så brukar det inte vara några som helst problem :)

Anmäl
2016-04-14 18:55 #5 av: Mysisa

Ok verkar som att jag kan gå iaf :D

Jag startar som nummer 57 i ringen. Ringen startar kl  09.00 
Kan jag komma 10.30-11.00 så jag slipper "störa" så mycket som möjligt?

Anmäl
2016-04-14 22:19 #6 av: Paxxa

Kör på bara!

/Ägare av både hane & tik

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.