Tips och råd

Junior Handling?

2012-10-19 14:59 #0 av: matildamilton

Har på något helt otroligt sätt gått vidare till finalen i sydskånska mästerskapet i Junior Handling. Men saken är det att det var tidigt i våras jag tävlade senast så jag minns knapp någonting. Någon som hade velat dela med sig av rörelser och sånt?

Anmäl
2012-10-19 21:01 #1 av: [Ebfotograf]

Figurerna finns här, hoppas det går bra!!
Jag funderar själv på att börja med Junior Handling, men vet inte om håller måttet så att säga.

Häls.
Elinore Björkbacke - www.ebfotografi.com, www.neoverona.se
Medarbetare på Australian Shepherd

Anmäl
2013-06-24 02:39 #2 av: Jamie+Engla

(Vet att det är en gammal tråd)

Får jag bara fråga, nu eftersom ni funderar, varför ni vill gå i juniorhandling?

Jag har aldrig gått o kommer inte att gå, jag ställer ut för att få hunden bedömd. Sedan vet jag att flera antalet domare tycker min handling är superbra! (Sagt det efter bedömning) ;) så jag behöver ej JH

Men hur tänker ni? :D

Välkommen till kennel Fashion Star
Medarbetare på Hundutställning

Anmäl
2013-06-24 18:29 #3 av: Kelin

En handler är aldrig fullärd! Man lär sig massa nya knep och saker! Man kan även nätverka genom JH då de ofta är folk som står utanför ringen och kollar. Övning ger färdighet, ju mer man kan öva ju bättre är det! Handlingen i JH ringen håller ganska ofta en högre standard än många ras ringar...
Sedan får man chansen att prova nya raser som gör att man utvecklas till en handler med stora raskunskaper! Jag själv har ingen kennel, eller bekanta med kennel. Men har lärt känna otroligt många genom just JHn..

Anmäl
2013-06-25 10:17 #4 av: Jamie+Engla

#3 vi har kennel, och genom åren haft flera olika raser. Jag är även handler för flertalet olika raser som dvärgpincher, Engelsk bulldog, Akita inu, mops, rottweiler, american akita, podengo portugues liso/cerdoso pequeno (liso=släthårig, cerdoso=strävhårig) och även korthårscollie mm.

Nätverka gör jag igenom de stora tävlingarna, det är ofta jag går in i gruppfinal på flertalet stora utställningar såsom My Dog, köpenhamn (dk)sofiero, gotland, växjö, herning (dk), oslo (no), Bornholm (dk), mm.. samt stora Stockholm.
Fått fram min egna hund till svensk uch, dansk uch, norsk uch, nordisk uch, Köpenhamnsvinnare -09, (dansk rasvinnare -09) och Internationell Utställninnschampion. Dottern på 22 månader är även svenskjuniorvinnare -12 och det är även min hund. Så, jag syns ;)

Den första har även flertalet biljetter till crufts och nu har hon livstids biljett till cruft,hon är även inbjuden till "best of the best" .

Har även en nära vän som är domare för JH, hon tycker inte jag ska börja jh då jag har mer framgång hos mina hundar, och om min handling så säger hon att den är riktigt bra, bättre än hon trodde hos en självlärd.

Välkommen till kennel Fashion Star
Medarbetare på Hundutställning

Anmäl
2013-06-28 13:33 #5 av: [Bullen300]

wow det var många rosetter Skrattar

Anmäl
2018-12-17 09:18 #6 av: Horseland

Undrar om någon har tips på frågor domaren kan ställa till en?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.