Tävlingar

Månadens utmaning

2015-03-13 10:04 #0 av: Kelin

Månadens utmaning är en tävling där man ska gå en figur och sedan ställa upp hunden med en extra utmanande uppgift. I slutet av varje utmaning kommer det lottas fram en vinnare. I december kommer alla årets vinnare intervjuas- om de vill!

Månadens utmaning för mars kommer vara lätt för några. Först skall ni gå fram och tillbaka med ett handbyte. Sedan ställa upp hunden gå runt, bakom och en bit ifrån. Ni kan stå på knä, eller på fötterna men ni får ej hålla i hunden. Lägg in era filmer här i tråden. Om ni stöter på problem skall vi försöka hjälpas åt.  Ni kan lägga in filmer på flera hundar, men ni kommer bara få en lapp i dragningen. Har ni frågor är det bara att höra av sig!

Ni har fram till 31 mars på er. 

Lycka till! 

Anmäl
2015-03-13 14:20 #1 av: AnneN

Vad menas med handbyte?

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-03-13 14:34 #2 av: Kelin

Bort från domaren håller du i vänster hand, när du vänder byter du hand så hunden går på höger sida tillbaka. Handbytet syns på filmen, dock är den spegelvänd. :)

Anmäl
2015-03-13 14:47 #3 av: AnneN

Aha, ja jag har sett en del som använder den metoden på utställning

/Mvh Anne
~Sajtvärd på Blandrashundar ~Medarbetare på Support
Hundägare i Norrbotten? Välkommen till oss på Hundhuset!

Anmäl
2015-03-13 17:36 #4 av: Kelin

Ja, den är mest använd i små hunds ringarna. Dock är det bra att träna på att ha hunden på båda sidor :) En del hundar låser sig så fort dem är på fel sida. :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.